typojam#2
2017-08-16
n3

typojam#3

alkotótábor

Időpont: 2017. szeptember 2-8.

Helyszín: Bodorgkisfalud – Tokaji régió

Harmadik alkalommal rendezzük meg TYPOJAM elnevezésű nemzetközi alkotótáborunkat, a Tokaji régióban Bodrogkisfaludon. A design több területén (betű, grafika, illusztráció) tevékenykedő alkotókként, az előző évekhez hasonlóan, nyomdászokkal (RISO, Letterpress) dolgozunk együtt. Kísérletező szándékkal egy nyomtatott interaktív kiadványt és egy interaktív kiállítási falat (Bare Conductive) hozunk létre, amivel azt szeretnénk bemutatni, hogy a borvidéken élő emberek hogyan őrzik és építik örökségüket és hogyan élik a hétköznapjaikat. Idén, az első tábor hagyományait felelevenítve sound designer-ek és programozók csatlakoznak hozzánk, akik az elektronikus tartalmat kötik össze a hagyományos nyomtatási eszközökkel.

John Maeda – Egyszerűség: a bonyolultság művészete, 2006

Ez egy olyan komplex téma, amelynek nincs egyszerű és egyértelmű magyarázata. Egy egyre komplexebb technológián alapuló világban élünk ahol semmi nem működik úgy ahogy feltételezzük és a nap végére már mindannyian vágyódunk és ki vagyunk éhezve valamiféle egyszerűségre. Mégis ironikus hogy amikor többé-kevésbé alkalmunk nyílik választani akkor genetikailag arra vagyunk programozva hogy a nagyobbat válasszuk. „A nagyobb sütit szeretnéd vagy a kisebbet?” vagy „A tíz processzoros számítógépet szeretnéd vagy azt amelyiknek csak egy van?”

https://maedastudio.com/
https://www.ted.com/talks/john_maeda_on_the_simple_life

A 2017-es Alkotótábor résztvevői:

DEMON PRESS
www.demon-press.com

CARREFOUR NUMÉRIQUE²
http://carrefour-numerique.cite-sciences.fr/
http://www.olivierlechat.com/fablab2014/WEBDOC_2014.html

HURRIKAN PRESS
www.fb.com/hurrikanpress

LETTERPRESS WOKSHOP
www.fb.com/letterpressacademy

JOHANNA HULLAR
www.johannahullar.com

LAT – Live Animal Transport
www.soundcloud.com/live-animal-transport

THE INKSTUDYST
www.fb.com/inkstudyst

INK LETTERPRESS
www.inkletterpress.hu

Ha szívesen csatlakoznál hozzánk, vizuális vagy hang területen, esetleg programozóként, akkor kérlek küld el a portfóliódat. Amennyiben munkáid egyeznek az elképzelésinkkel, akkor szívesen látunk az alkotótáborban!

hello@typojam.com